Je meditatie verdiepen

Een krachtige manier om je meditatie te ontwikkelen is om te leren accepteren wat je in jezelf ervaart. Meditatie geeft rust in je hoofd. Maar meditatie is ook een oefening waarbij gedachten worden geordend en emoties worden verwerkt. Tijdens deze opruiming lijkt het alsof je verder weg bent van de stilte dan ooit tevoren!

 

Misschien ervaar je fysiek ongemak en heb je last van spanning en onrust in je lichaam. Misschien voel je druk op je schouders of in je kaken, misselijkheid of onrust in je buik. Kortom: je lichaam vraagt om aandacht.

 

Soms zijn er emoties die door je lichaam razen en de aandacht vragen. Je ervaart een druk op je borst en gevoelens van angst, of je voelt verdriet en je keel knijpt samen. Misschien voel je je heel rusteloos en ervaar je weerstand om te zitten.

Meditatie-Michiel

Weet dat je niks verkeerd doet. Om je meditatie te verdiepen, helpt het als je jezelf toestemming geeft om alles te voelen wat er op dat moment is. Er is geen goed of fout. Voel je veel fysiek ongemak, leg dan je handen op de plek in je lichaam waar je dat ongemak voelt. En laat het er helemaal zijn. Zo kun je meer en meer ontspannen met wat er is.

 

Bij emoties geldt eigenlijk hetzelfde. Kijk of je erbij aanwezig kunt zijn en accepteer dat wat je voelt. Nodig de zachtheid van je hart uit, om zonder oordelen te ervaren wat je ervaart. Om je gevoel je gevoel te laten zijn. Het kan zijn dat de emotie dan sterker wordt, maar daarna stroomt de energie van deze emotie weer door. En zakt het weg. Adem rustig in en rustig uit. Ook de energie van jouw emoties vraagt om er gewoon te mogen zijn.

 

Laat alles toe en omarm wat je voelt en het zitten zal je steeds makkelijker afgaan.

 

dru logo

Dru Netherlands
info@dru-nl.org | 026-3236700
Nijburgsestraat 39, 6668 AZ Randwijk
www.druyoga.nl